Καρότα : Το νέο (υγιεινό;) junk food;


_σνακ.jpg
external image moz-screenshot-13.png
Ένα νέο αλλά γνωστό πλέον τρόφιμο λανσάρεται με καινούριο τρόπο στις ΗΠΑ.Το τρόφιμο αυτό λέγεται A Bunch of Carrot Farmers και προωθείται ως το νέο υγιεινό junk food.Τα μικρά αυτά καρότα-που είναι ποικιλία των γνωστών baby carrots- είναι συσκευασμένα σε 3 διαφορετικές συσκευασίες που μοιάζουν με τις γνωστές σε όλους μας συσκευασίες από πατατάκια κ.ο.κ.Ήδη αυτό το προϊόν διατίθεται πιλοτικά σε 2 γυμνάσια στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το διευθυντή του ενός γυμνασίου οι μαθητές έδειξαν από την αρχή ενδιαφέρον και τα δοκίμασαν.Το προϊόν έχει διαφημιστεί -σύμφωνα με πληροφορίες- σε όλες τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και έχει αρκετούς θαυμαστές.Εάν αυτό το νέο προϊόν είναι όντως υγιεινό,αλλά λανσάρεται ως junk food, πιστεύεται ότι θα είναι μια νέα λύση για τα παιδιά όλου του κόσμου που πάσχουν από παχυσαρκία και καταναλώνουν συνεχώς junk food.

Η κάθε σακούλα με καρότα :
  • ζυγίζει 85 γρ
  • Έχει 35 θερμίδες
  • 0 λίπος
  • στοιχίζει 50 λεπτά του δολαρίου


MariaBoulou

Πόσο λιπαρά είναι τα burger;H Μόνα Λίζα από λίπος!Πόσο λιπαρό πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ένα burger;Όπως φαίνεται έχουν αρκετό λίπος για να μπορεί κανείς να ζωγραφίσει το πορτρέτο της Μόνα Λίζα χρησιμοποιώντας το λίπος που ξεχειλίζει από τα burgers.

Ο καλλιτέχνης παρακάτω χρειάστηκε συνολικά 14 μπιφτέκια!!
MariaBoulou

ΤΑ FAST FOOD ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!

external image burger1.jpg?TA%20FAST%20FOOD%20MAS%20KANOYN%20ANYPOMONOYS;

Παρατηρήστε την συμπεριφορά σας όταν περιμένετε να ετοιμαστεί η παραγγελία σας από κάποιο fast food. Είστε ανυπόμονοι και θέλετε να εξυπηρετηθείτε το συντομότερο δυνατόν. Κάντε το ίδιο και στο εστιατόριο. Αφού παραγγείλετε, περιμένετε υπομονετικά μέχρι να σερβιριστείτε... Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μπορεί να μην το είχατε μέχρι σήμερα παρατηρήσει, όμως η συμπεριφορά μας είναι εντελώς διαφορετική, όταν εξυπηρετούμαστε σε κάποιο κατάστημα fast food και ακριβώς αντίθετη, όταν επιλέγουμε ένα εστιατόριο.

Ακολουθώντας προφανώς τις επιταγές της «ταμπέλας» του μαγαζιού, αποδείχθηκε, πως συμπεριφερόμαστε και εμείς ανάλογα. Έτσι, όταν αποφασίζουμε να φάμε σε κάποιο fast food, έχουμε και την απαίτηση να σερβιριστούμε πολύ γρήγορα αλλά και να φάμε ακόμη ταχύτερα. Στο εστιατόριο όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί, ο χρόνος δεν μας πιέζει, είμαστε πιο χαλαροί, δεν έχουμε άγχος και η ανυπομονησία μας έχει πάει περίπατο...


Ανυπόμονοι ανάλογα με την...ταμπέλα!
Γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό; Απάντηση στο ερώτημα αυτό, προσπάθησαν να δώσουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, όπου μελέτησαν προσεκτικά τις αντιδράσεις μιας ομάδας εθελοντών.

Στην ομάδα αυτή, οι επιστήμονες έδειξαν τους λογότυπους έξι διάσημων αλυσίδων fast food. Στη συνέχεια, τους έκαναν κάποιες ερωτήσεις και μελέτησαν προσεκτικά τις απαντήσεις τους. Εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε ότι οι εθελοντές , αφού προηγουμένως είχαν δει τους λογότυπους ήταν πιο ανυπόμονοι και πιο νευρικοί στις απαντήσεις τους από ότι συνήθως.

Τα αποτελέσματα της πραγματικά αποκαλυπτικής έρευνας, δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Science» και επιβεβαίωσαν την υποψία, πως ο άνθρωπος συμπεριφέρεται ανάλογα με το περιβάλλον του.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν με έκπληξη, πως ακόμη και όταν ο χρόνος δεν μας πιέζει, καταναλώνουμε πολύ γρήγορα το φαγητό μας, όταν είμαστε σε ένα fast food. Αντίθετα, ακόμη και όταν βιαζόμαστε, στο εστιατόριο, σίγουρα θα ξεχαστούμε λιγάκι περισσότερο από ότι θα έπρεπε...

soph.koutra

Πηγή = http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/ta-fast-food-mas-kanoun-anupomonous?id=1891042